Välkomna

 

 

Vi är glada att ni fattat tycke för just vår ras som är en mycket personlig och sällskapssjuk sort och vill gärna att ni funderar över några saker som är av stor betydelse för mig som uppfödare.

Vi föder upp våra hundar i hemmiljö dvs. de är alltid med oss i hemmet, valparna blir, efter de första veckorna i lugn och ro med mamman i valprummet med mig som övervakare, med tiden vana vid vanligt familjeliv med allt vad det innebär. Besökare , de andra djuren i huset, hundar och katt, vardagsljud som vi inte uppfattar som skrämmande, dammsugaren tex.

Drömmen är ju att de skall få ha det så här i fortsättningen också. Därför är det viktigt för oss hur förutsättningarna är i deras nya hem.

Av den orsaken är vi intresserade av Era möjligheter att ta hand om en valp, som sedan blir en hund, i många år framöver.

Att tänka på innan valp köp.

Finns det någon hemma på dagarna eller måste valpen vara ensam och i så fall hur länge? (absolut max för en vuxen hund är 4 timmar)

Har ni någon som kan rycka in och passa hunden om det skulle behövas?

Hur bor Ni, finns det rastningsmöjligheter på nära håll?

Kan hunden följa med Er på de aktiviteter Ni har idag, förutom arbete, eller måste den vara ensam?

Finns det risk för allergi i familjen?

Man kan råka ut för plötsliga utgifter om hunden blir sjuk. naturligtvis skall man ha hunden försäkrad men det kan ändå bli höga kostnader för medicin och annat, det får inte bli så att hunden utsätts för onödigt lidande för att man inte tänkt på detta och inte har möjlighet att söka veterinärvård.

Nu kanske Ni tycker att vi kommer med mycket pekpinnar med det tål ändå att tänka på.

Innan vi  bestämmer oss för att sälja en valp vill vi träffa den som är intresserad och som vi tror oss vilja sälja valp till.

När valpen åker från oss har den med sig av den mat den är van att äta, den är registrerad, veterinärbesiktigad och vaccinerad samt försäkrad mot dolda fel i 3 år under förutsättning att den nye ägaren försäkrar valpen.

Vi gör även Mentalbeskrivning valp.

Vi kräver inte att alla valpköpare ställer ut sin hund men det är mycket roligt om intresse för detta finns eftersom vi gärna vill att hundarna blir bedömda vid åtminstone några tillfällen.

Ni kan när som helst höra av Er om Ni har problem med valpen eller bara vill berätta hur det går, vi hjälper gärna till så mycket vi kan. Ni skall aldrig tveka att ringa.

Om Ni fortfarande trots dessa rader känner att detta är rätt kan vi bara gratulera till en underbar hund som Ni kommer att ha mycket glädje av, och många goda skratt kommer Ni också att få, det kan vi lova.

                                                                 OBS!

En förutsättning för att få köpa valp av oss är att Du gör Hjärta och Patella undersökning på hunden av auktoriserad veterinär samt MH vid ett års ålder!